Derfor er en fladbænk et must til styrketræningen

Ung mand der træner på fladbænk
Derfor er en fladbænk et must til styrketræningen
Henrik Andersen
-
09/03/2021
-

Fitness, sundhed og styrketræning er blevet udbredte trends og interesser for et efterhånden meget stort antal danskere, og det er på ingen måde en tilfældighed.

Forskere på området opdager hele tiden nye fordele ved styrketræning og en generelt sund livsstil, og blandt andet derfor tager flere og flere tingene til sig.

Både unge og gamle styrketræner, og alle aldre kan således opleve plusserne ved det.

Det er imidlertid ikke altid lige let at vælge, hvilket udstyr du skal købe til din træning – men en fladbænk er et supergodt udgangspunkt, og det er der mange grunde til. Hér kommer nogle af dem.

Ideel til bænkpres med håndvægte

Én god grund til at købe en fladbænk allerede i dag er, at den er ideel til én af de bedste styrkeøvelser, der findes – bænkpres.

Bænkpres er én af de allermest kendte og populære styrkeøvelser, du overhovedet kan lave, og det er langt hen ad vejen også én af de absolut bedste.

Øvelsen involverer nemlig rigtig mange muskler fordelt på forskellige dele af din krop, og det er nemt at justere belastningen, så du bliver tilpas udfordret.

Mange bruger en vægtstang til bænkpres, men faktisk er det en rigtig god idé at lave øvelsen med håndvægte – og det er en fladbænk utrolig velegnet til.

Når du køber en fladbænk, får du en god, fast og meget solid træningsbænk, som egner sig perfekt til træning af bryst, ryg og arme, hvilket også er de områder, bænkpres træner mest.  

Kom væk fra gulvet

En fladbænk er ikke kun velegnet til bænkpres med håndvægte, for der er en hel del øvelser, du med stor fordel kan lave på en fladbænk.

Faktisk vil du kunne lave en stor del af de øvelser, du normalt ville lave på gulvet, på en god fladbænk.

Det er smart, for det er ofte ikke optimalt at ligge direkte på et gulv, som godt kan være for hårdt og derfor gøre ondt i enten mave eller ryg, når du ligger der.

Med en fladbænk har du især god mulighed for at lave diverse maveøvelser på et underlag, der nok er solidt, men tilpas skånsomt for din krop. 

Variation er et nøgleord

Når du køber en fladbænk, køber du ikke kun en god træningsfacilitet, du køber også muligheden for at variere din træning.

Har du andet udstyr, kan du variere din træning ved at veksle imellem det forskellige udstyr, men fladbænken i sig selv giver også gode variationsmuligheder.

Som sagt kan du lave en række styrkeøvelser, du ellers ville have lavet på gulvet, mens du altså også kan lave effektive håndvægtsøvelser som bænkpres.

Det er dog blot nogle få af de mange muligheder, du har for at variere din styrketræning med en fladbænk, der er kendetegnet ved sin gode simplicitet og uovertrufne soliditet.

Og netop variation er et nøgleord, når det kommer til styrketræning, da du uden en tilpas bred vifte af forskellige øvelser hurtigt kan miste din motivation.

Køb derfor en god fladbænk i dag – det betaler sig.  

Copyright 2024 - Pilanto Aps