Træningsinspiration: Derfor er en bænk med stativ perfekt

2 mænd der bruger en træningsbæk med stativ
Træningsinspiration: Derfor er en bænk med stativ perfekt
Henrik Andersen
-
29/11/2021
-

Hvis du gerne vil til at træne hjemme, så kender du nok til problematikken om, at det kan være svært at sortere i, hvilket udstyr du skal købe. Hvis det er tilfældet, er du kommet til det helt rigtige sted. Her guider vi dig nemlig til nogle af de mest anvendelige træningsredskaber til dit hjemmefitness – med særlig fokus på brugen af bænk med stativ. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor bænk med stativ er et fremragende at starte med at købe, lige meget om du er ung, ældre, mand eller kvinde.

Hvad er en bænk med stativ?

En bænk med et stativ er måske ikke et kendt begreb for alle – især ikke, hvis du er ny i træningsverdenen. Med en bænk med et stativ får du mulighed for i høj grad at træne dine arm- og brystmuskler. En bænk bruges typisk ved, at du ligger på ryggen, mens der henover dig står et stativ, hvorpå du har en vægtstang med vægte på. På den måde hvile du på ryggen, mens du pumper vægtstangen op og ned. Denne form for træning kaldes også for bænkpres, da du ligger på en bænk og presser.

Findes der alternative måder at bruge en bænk med stativ?

Der findes alternative måder at bruge en bænk med stativ på. I det hele taget kan en træningsbænk bruges til meget forskellig træning, ligesom et stativ til vægtstang også kan bruges til varieret træning. Her giver vi dig nogle eksempler på, hvordan du kan bruge disse få redskaber på andre, smarte måder:

  • Brug bænken til at hvile et ben på, mens du trækker en vægt fra gulvet og op. I praksis har du venstre knæ på bænken, højre ben på gulvet, venstre arm på bænken og en vægt i den højre arm. På den måde kan du vægttræne dine arme ved at løfte vægten fra gulvet og op til taljen, mens du er foroverbøjet. Skift side, når du er færdig med sit sæt, eller blot trænger til at skifte arm.
  • Brug bænken til at sidde over skrævs på. Tag herefter en håndvægt i den ene hånd, og begynd at træn helt almindelige armbøj med en vægt i hånden. Skift hånd og arm efter behov og program.
  • Brug bænken til almene øvelser uden rekvisitter såsom rygbøjninger, hvor du ligger blødt på træningsbænken. Ved at lave øvelserne på bænken slipper du for at ligge på et koldt gulv eller en beskidt måtte.

Det er altså blot nogle af de alternative øvelser, som en træningsbænk kan bruges til, uden at skulle anskaffe sig et hav af andre rekvisitter til hjemmetræningen.

Er det et dyrt redskab at anskaffe sig?

En træningsbænk og et dertilhørende stativ er hverken det billigste eller dyreste, som du kan skaffe til dit hjemmefitness. Naturligvis kan du finde en dyr træningsbænk, men du kan altså også finde nogle langt billigere modeller, som kræver knap så mange penge. Et stativ svinger også i prisklasse, og du kan derfor finde et, som passer til dit budget, alt efter kvalitet og funktioner.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!